085-303-1284 info@healthcoin.nl
Selecteer een pagina
Op 8 november stond een bomvolle zaal stil bij het thema “zorgen voor gezond gedrag”. De 20e Zorg2025-sessie bracht weer een diverse groep ondernemers, beleidsmakers en zorgdeskundigen bijeen voor de vraag: hoe krijgen we het voor elkaar dat Amsterdammers gezonder gaan leven?

Dagvoorzitter Ingrid Sluijs (SIGRA) leidt de sessie in met de volgende probleemstelling: hoe zorgen we nu dat we mensen helpen hun leefstijl aan te passen en zo de transitie van ziekte naar preventie maken? Drie sprekers delen hun visie hierop: Prof. Dr. Arnoud Verhoeff (Bijzonder hoogleraar grote Stad en Gezondheidszorg; GGD Amsterdam), Marijn Aalders (ontwikkelaar en trainer BigMove Institute) en Mike van Holsteijn (grondlegger Healthcoin). Daarmee krijgen we niet alleen een inkijkje in de visies vanuit overheidsinitiatieven (Verhoeff), maar komen ook de perspectieven van ondernemers (van Holsteijn) en zorgverleners (Aalders) aan bod. Een mooie mix, dus.

De Healthcoin is nog in ontwikkeling, maar een veelbelovend concept wat heel gericht en flexibel kan worden ingezet. De GGD en Gemeente Amsterdam toonden al interesse, vertelt mede-grondlegger van Holsteijn. Door gebruik te maken van bestaande health apps en wearables en de data die hierin worden vastgelegd, kun je gezonde keuzes belonen. Hiermee creëer je een soort vitaliteitsbudget. Door de bestedingsmogelijkheden af te stemmen op een specifieke doelgroep, maak je dit zo effectief mogelijk. Zo konden minderjarigen coins verdienen door nul te scoren op een blaastest op een alcoholvrij Ronnie Flex-feestje, en waren coins inwisselbaar bij de smoothiebar.

Mensen moeten vooral verleid worden tot gezonde keuzes door gemak en plezier, besluit van Holsteijn:

“Maak gezondheid niet te groot, maak het leuk en beloon mensen direct, met een gezonde dosis groepsdruk.”

Lees hier meer over de bijeenkomst.