Privacy en Healthcoin

Je gezondheid is strikt persoonlijk. Dus ook jouw gezondheidsdata zijn persoonlijk. Bij deelname aan Healthcoin word je gevraagd om persoonsgegevens te delen met behulp waarvan je Healthcoins kunt sparen. Healthcoin zorgt voor een goede beveiliging en afscherming van jouw gegevens. Voor alle deelnemers van Healthcoin geldt dat er een sponsor is die ervoor zorgt dat je Healthcoins kunt sparen. Dit kan je werkgever zijn, maar ook een gemeente of school.

Jouw gegevens
Als deelnemer van Healthcoin ben en blijf je altijd eigenaar van je eigen gegevens. Dit houdt in dat er niets met je gegevens gedaan wordt zonder dat je er zelf toestemming voor hebt gegeven.

Waar worden jouw gegevens voor gebruikt?
Jouw gegevens worden verzameld met als doel jou als gebruiker van Healthcoin beter in een gezonde leefstijl te faciliteren. Hiervoor worden verschillende analyses en effectmetingen uitgevoerd met onder andere jouw data. Deze data is altijd geanonimiseerd en niet te herleiden tot jou als individu.

De analyses hebben het doel om inzicht te verkrijgen in het effect van een interventie (bijvoorbeeld een bepaalde challenge welk team de meeste stappen zet) en beloningsprikkel (het aantal Healthcoins dat je kunt verdienen). Met deze analyses willen we de Healthcoin aanpak en het gezondheidsaanbod verbeteren.

Waar worden jouw gegevens opgeslagen?
Om gebruik te maken van Healthcoin worden je gegevens op drie platformen opgeslagen. De drie platformen zijn: het platform van de wearable die je gebruikt, Selfcare en Healthcoin.

Je gezondheidsdata (stappen, trappen, slaap, etc.) worden gemeten door een wearable. Deze data worden opgeslagen in het platform van de wearable, waarin je je registreert als deelnemer. Ieder platform heeft hiervoor zijn eigen privacy voorwaarden. Van het platform krijg je inzicht in je gezondheid terug (in grafieken en andere overzichten).

Selfcare ontvangt de gemeten gezondheidsdata van het platform van de wearable. Bij Selfcare maak je zelf een account aan en bepaal je ook zelf welke gegevens je wilt delen met anderen. In Selfcare krijg je inzicht in de gemeten gezondheidsdata, challenges en kun je gebruik maken van coaching.

Healthcoin ontvangt van Selfcare een signaal op het moment dat je een bepaald doel hebt gehaald dat is gekoppeld aan een beloning. Op dat moment wordt de beloning uitgekeerd. Voor Healthcoin registreer je je als deelnemer en krijg je inzicht in jouw transactiegegevens.

Tabel verzamelen persoonsgegevens en het doel hiervan.
Algemene voorwaarden Healthcoin spaarprogramma.

Wat kan de sponsor zien?
De sponsor (werkgever, gemeente, school, e.d.) heeft nooit en te nimmer inzicht in jouw persoonlijke data. De data die wel worden teruggekoppeld met de sponsor zijn gezamenlijke gegevens op groepsniveau (geaggregeerde data). Deze gegevens bestaan uit rapportages die gaan over het aantal verdiende en uitgegeven Healthcoins.

Waar blijven jouw gegevens als jij jouw deelname beëindigt?
Je bent te allen tijde gerechtigd jouw deelname aan het Healthcoin spaarprogramma te beëindigen. Dat kun je doen door contact op te nemen met Healthcoins B.V. via info@healthcoin.nl. Na het beëindigen van jouw account blijven je spaargegevens nog 3 maanden en 14 dagen op de back-up server van Healthcoin staan. Al jouw gegevens worden per direct uit Selfcare verwijderd. Het hangt van het type wearable af hoe dit is geregeld, hiervoor dien je te kijken in de algemene voorwaarden van de leverancier.