ONZE VISIE

Bekijk waar Healthcoin voor staat en waar het voor gaat.

Visie van Healthcoin

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht, bijna een kwart heeft slaapproblemen, meer dan 10% ervaart psychische klachten en driekwart haalt de richtlijnen voor gezonde voeding niet – de cijfers liegen er helaas niet om.
Hoe kunnen we weer gezond worden? Wij geloven dat de weg naar een gezondere samenleving begint bij het doorbreken van een aantal hardnekkige denkpatronen. We moeten van denken in zorg en ziekte naar doen in gezondheid en gedrag: want gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte, het is het steeds opnieuw maken van gezonde keuzes. In ons vitaliteitsprogramma voor organisaties inspireren, begeleiden en belonen we deelnemers om hun gedrag te veranderen. Dit doen we door ze op een laagdrempelige manier in te laten zien dat gezond leven heel leuk kan zijn en ontzettend veel levensenergie geeft.
Content Vitaliteitsprogramma

Missie van Healthcoin

Een gezonde leefstijl op een haalbare, aantrekkelijke en leuke manier voor iedereen beschikbaar maken: dat is waar wij voor gaan! We hebben hiervoor een bewezen succesformule ontwikkeld in de vorm van een vitaliteitsprogramma voor organisaties. Bekijk hieronder wat ons programma speciaal maakt.

Doe je mee?

Maar alleen kunnen we de wereld niet veranderen. Daarom bundelen wij als netwerkorganisatie onze krachten met andere organisaties om samen aan een gezondere samenleving te werken. We geloven dat er een grote omslag nodig is op het gebied van gezondheidsbeleid om dit doel te bereiken. Door gezondheid op gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau op de politieke agenda te zetten en actief in gesprek te gaan met beleidsmakers, maken we ons hard voor een nieuw en beter gezondheidsbeleid. Zo werken we bijvoorbeeld op dit moment hard aan de introductie van een vitaliteitsbudget voor iedere Nederlander, te lezen in ons manifest.

Het verhaal van Mike

Als oprichter van Healthcoin weet Mike van Holsteijn uit eigen ervaring als geen ander hoe belangrijk gezondheid is. Nadat hij zelf een persoonlijke transformatie doorging en merkte hoe veel energie en geluk dat hem gaf, gunde hij anderen hetzelfde. En zo is het idee voor Healthcoin ontstaan: een vitaliteitsprogramma waarin plezier centraal staat en gezond gedrag beloond wordt.

PARTNERS

Wij werken samen met partners die zowel landelijk als lokaal impact willen hebben op de gezondheid van de mens. Samen met hen leveren we een rijk aanbod aan gezonde keuzes!