Eerste resultaten – overgewicht aanpak

In juni zijn we in Drenthe gestart met het pilot programma Fitter in Drenthe, gericht op mensen met overgewicht. We waren benieuwd of onze aanpak (die nu reeds succesvol wordt toegepast binnen organisaties) ook zou kunnen werken bij mensen die nu kampen met overgewicht. Gedurende een periode van 10 weken hebben 50 deelnemers zich met hulp van een activity tracker, de Fitter met Healthcoin app, metingen en workshops gestort op het krijgen van een gezondere leefstijl. We zijn op dit moment volop bezig met de analyse van de data. De eerste resultaten lijken veelbelovend!

Bij deze een eerste sneak preview:

Deelnemers geven het programma gemiddeld een rapportcijfer 8.

De deelnemers geven zich na afloop een 8,5 op een schaal van 1 tot 10 op de vraag “ik beweeg voldoende”. Dit was voor de pilot een 5,9, dus een stijging van 32%!

79% van de deelnemers raadt dit programma aan aan andere mensen met overgewicht

De top 3 van elementen uit de aanpak waar men het meest aan heeft gehad om het gezonde gedrag te ondersteunen:

1. De activity tracker

2. De challenges in de Fitter met Healthcoin app

3. De dagelijkse beloningen in Healthcoins

Uiteraard zijn wij benieuwd naar de impact van dit programma op het gezonde gewicht, deze en nog veel meer resultaten worden verwerkt!

In elk geval worden wij enthousiast van uitspraken zoals van deze deelnemers:

‘Het programma heeft mij gestimuleerd om mijn levenspatroon aan te passen (een stok achter de deur). Ik ben meer gaan bewegen, eet gezonder, slaap beter en al met al voel ik me veel fitter, bovendien ben ik ook nog eens 8 kg afgevallen.’

‘Ik heb nu echt inzicht, dit had ik eerder nooit. Ik had geen idee wat goed voor me zou zijn. Ik ben zelfs iets afgevallen. Heel blij dat ik heb meegedaan.’