Oliehoorn Maakt Het Fitter!

‘’Deze week hebben wij voor het eerst sinds lange tijd het 0% ziekteverzuim punt gehaald. We worden dus fitter!😊’’ aldus Arjan, Directeur sauzenfabrikant Oliehoorn. Er spelen natuurlijk meerdere factoren een rol bij ziekteverzuim maar ook los daarvan zien we dat het gebruikelijk is geworden om binnen Oliehoorn bezig te zijn met een gezonde leefstijl. In oktober is het een jaar geleden dat Oliehoorn begon met het vitaliteitsprogramma van Healthcoin, onderdeel van het Sterk te werk-aanbod van een dochterbedrijf van het Zilveren Kruis, De Friesland, en hieronder lees je hoe Oliehoorn het fitter maakt.

 

‘’Bij ons is het heel normaal geworden om bezig te zijn met een gezonde leefstijl’’

Sinds Arjan voor alle Oliehoorn medewerkers op de weegschaal is gaan staan is het ijs gebroken en is het gesprek over een gezonde leefstijl geopend. Dit zorgde er ook voor dat er bij de start van het vitaliteitsprogramma FitterUp met Healthcoin gelijk veel aanmeldingen waren, maar liefst 60 van de 70 medewerkers meldde zich aan. En ook na bijna een jaar leeft het programma nog steeds bij Oliehoorn: ‘Eerlijk? Ik had gedacht dat het na een tijdje weer weg zou ebben. Dankzij de inspanningen van Mike en zijn collega’s is dat niet gebeurd. Wat we met FitterUp voor elkaar hebben gekregen, overtreft al mijn verwachtingen.’

 

Voor en door Oliehoorn

Medewerkers die aan het vitaliteitsprogramma meedoen kunnen deelnemen aan challenges in de FitterUp app op de gebieden beweging, voeding, slaap of mentale gezondheid. Gezonde keuzes worden beloond met healthcoins waarmee gespaard kan worden voor leuke producten. De challenges en acties hebben niet alleen het competitiegevoel losgemaakt, maar medewerkers zijn ook zelf het initatief gaan nemen: ‘’Zo is er nu een collega die op het werk yogales geeft, en doet een groep andere collega’s mee aan een sportevenement om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.” Mike heeft geregeld dat collega’s die hen willen steunen, in de app hun healthcoins kunnen doneren voor het goede doel’’ Wil je het gehele artikel lezen? Klik dan hier.