085-303-1284 info@healthcoin.nl
Selecteer een pagina

Businesscase werkgever

De werkgever stimuleert vitaliteit van zijn medewerkers en verlaagt hiermee verzuimkosten. Er zijn twee manieren mogelijk om Healthcoin te integreren binnen jouw bedrijf.

Variant: Het vitaliteitsbudget

Je kunt per medewerker een Healthcoin budget beschikbaar stellen. De medewerker kan zelf bepalen hoe hij dit budget wil verdienen. Wil hij het vooral met traplopen verdienen of met fietsen (door de Ring-Ring App te koppelen). De medewerker stelt op deze manier het bij hem passende vitaliteitsprogramma samen. Minimale investering van de werkgever en maximale vrijheid van de medewerker. Het kan hiermee voor een werkgever een versterkend onderdeel zijn van het reeds bestaande vitaliteitsbeleid of het Arbobeleid.

vitaliteitsbudget

Variant: Stimuleren gezond gedrag op de werkplek

Beloon gezond gedrag op de werkplek. Keer bijvoorbeeld Healthcoin uit aan medewerkers die met de fiets naar werk gaan, of keer coins uit wanneer medewerkers de trap nemen in plaats van de lift.

sparen

Kruisbestuiving

De kracht van Healthcoin ligt in het versterkend vermogen. De aangesloten partners versterken elkaars aanbod en propositie. Het belonen van gezond gedrag op de werkplek is een prachtig startpunt voor het creëren van een gezondere leefstijl. Echter, doordat de verdiende Healthcoins kunnen worden uitgeven bij een sportclub aan bijvoorbeeld korting op een abonnement, krijgen die Healthcoins nog meer extra waarde. Op deze wijze versterken de verschillende partners elkaars doelen en klantenbinding. Hoe meer gezonde partners er mee doen, hoe sterker de gezonde economie wordt en hoe meer profijt iedereen daar van heeft. Het belonen van traplopen of de fiets nemen, stimuleert de werknemer ook buiten zijn werk om gezonder te leven, doordat Healthcoin ook daar een rol speelt.

Achtergrondinfo