085-303-1284 info@healthcoin.nl
Selecteer een pagina

Dicovery Health – Een verzekeraar uit Zuid Afrika

Let op: Discovery Health heeft geen connectie met Healthcoin. Deze casus laat wel zien dat een gezonde beloning (zoals Healthcoin) werkt.

Discovery Health is een verzekeraar uit Zuid Afrika en een prachtig voorbeeld van een verzekeraar die gezond gedrag aanmoedigt. Discovery Health heeft 2,6 miljoen zorgverzekerden in Zuid-Afrika. Discovery is ervan overtuigd dat het betrekken van de consument bij zijn gezondheid en hem aanmoedigen om gezond te leven het beste is voor zowel de consument, de verzekeraar als de maatschappij.

Veel verzekeraars kiezen ervoor om de noodzakelijke zorg te betalen. Discovery gaat verder en helpt klanten voorkomen dat ze de verzekering moeten gebruiken. Bij preventie snijdt het mes aan twee kanten, het is fijner voor de patiënt en goedkoper voor de verzekeraar. Dit doet Discovery met behulp van een puntensysteem:

  • Weet hoe (on)gezond je bent;

Verdien punten met het doen van verschillende gezondheidschecks en leer hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren.

  • Verbeter je gezondheid;

Verdien punten met gezond eten, stoppen met ongezonde gewoontes, meer bewegen.

  • Geniet van de beloningen;

Besteed jouw verdiende punten aan kortingen op je premie en verschillende cashbacks.

Discovery gaat uit van het transtheoretisch model van Prochaska en Di Clemente en bewijst dat de prijsprikkel als stimulans voor gezond gedrag werkt. Healthcoin gaat uit van dezelfde principes. Het onderscheid met Healthcoin is dat wij ons niet beperken tot één verzekeraar. De Healthcoin kan door allerlei partijen worden ingezet, van sportschool/-club, welzijnsinstelling, particuliere winkel, werkgever tot verzekeraar. Hierdoor heeft Healthcoin een breder bereik en heeft de deelnemer meer kans deze te verdienen én meer plekken om het uit te geven. Zo kan de deelnemer sparen voor iets gezonds, waar hij vanuit intrinsieke motivatie óók nog eens een stapje harder voor wil lopen.