085-303-1284 info@healthcoin.nl
Selecteer een pagina

B-Riders, fietsen voor punten

Let op: B-Riders heeft geen connectie met Healthcoin. Deze casus laat wel zien dat een gezonde beloning (zoals Healthcoin) werkt.

B-Riders is een voorbeeld van een beloningssysteem voor gezond gedrag. B-Riders zijn Brabanders die de auto laten staan en de fiets pakken naar hun werk. Neem je voortaan vaker de fiets in plaats van de auto, dan kun je in de spits tot 700 euro bij elkaar fietsen! Behalve kilometers tellen, sparen B-Riders ook punten. Je fietst steeds naar een nieuw level. Heb je een mijlpaal bereikt dan verdien je een cadeau. Al ruim 5.000 B-Riders fietsen naar het werk. Samen hebben zij al meer dan 6.1 miljoen kilometer gefietst, zorgen zij ervoor dat er dagelijks meer dan 1.000 auto’s minder de weg op gaan en dat files op de belangrijkste knelpunten minder worden.

B-Riders is een erg succesvol project met nu 5000 deelnemers. Daarmee hebben zij nu al het vooraf bepaalde maximumaantal deelnemers dat zich mag inschrijven voor B-Riders ronde 2 gehaald. Dit was eigenlijk pas verwacht in najaar 2016. De verdere groei is vooral beperkt door het beschikbare budget.

B-Riders bewijst dat de prijsprikkel voor het veranderen van gedrag werkt. Healthcoin past dezelfde principes toe, maar dan op de vijf domeinen van gezondheid (bewegen, voeding, slaap, mentaal en sociaal). De verdiende Healthcoins is daarbij alleen uit te geven aan gezonde dingen bij lokale aanbieders en aangesloten webshops; wat de gezondheid van deelnemers weer extra ten goede komt. Twee keer gezondheidswinst met één Healthcoin.