085-303-1284 info@healthcoin.nl
Selecteer een pagina

Healthcoin op een feestBelonen van gezond gedrag op alcoholvrij dancefeest – Go Zero Procent met JOGG en Healthcoins

GozeroProcent is het grootste, leukste en veiligste alcohol vrije tienerfeest (0% alcohol = 100% PARTY!) van Noord Nederland. Tijdens deze feesten is de Bonte Wever in Assen ‘the place to be’ voor tieners van 12 t/m 17 jaar. De organisatie is in handen van het jongerenwerk uit Assen i.s.m. een team actieve jongeren. Afgelopen 20 november was het weer zover, zo’n 1200 jongeren lieten zien dat je zonder alcohol ook een heel prima feestje kan bouwen. Hoofdgast was de Nederlandse rapper Ronnie Flex (bekend van de megahit ‘Drank en Drugs’) en daarmee een opvallende keuze van de organisatie. Voor het JOGG team van Assen en de bedenkers van de Healthcoin het ideale moment om op ludieke manier aandacht te vragen voor een gezonde leefstijl!

Dansen voor een smoothie

Om de jongeren aan te spreken moest er iets anders gebeuren dan flyers uitdelen en iets gavers dan een verhaaltje vertellen. Zo borrelde het idee op om de feestgangers te belonen met Healthcoins voor gezonde acties, die zij meteen weer zouden kunnen uitgeven aan iets gezonds. De missie van Healthcoin (iedereen gezond) en de missie van Assen Beweegt (jongeren aan het bewegen krijgen) kwamen zo mooi bij elkaar.

De gezonde actie begon al direct bij binnenkomst: de jongeren kwamen naar het feest waar zij direct een blaastest konden doen. Alcoholvrij, betekent ook alcoholvrij naar binnen. Als je geen druppel gedronken had verdiende je daarmee je eerste Healthcoin. Eenmaal binnen kon je in de Healthcoincorner een healthy selfie met vrienden maken voor de Healthcoinposters met groente- en fruitplaatjes. De tweede Healthcoin in de pocket! De derde mogelijkheid om een Healthcoin te verdienen ging uit van een goede lijfcoördinatie en een uitmuntend gevoel voor ritme. We daagden de feestgangers uit; ga tien minuten los op de interactieve dansvloer, volg de dansmoves van de digitale danskoning op het scherm, en verdien een derde Healthcoin. De deelnemer had nu drie muntjes verdiend. Met deze muntjes kon een gezonde smoothie worden gekocht. En zo was de cirkel rond. De Healthcoin deelnemers maakten bovendien kans op extra prijzen, gesponsord door de Healthcoin partners uit Assen, zoals een luxe sporttas, een hip sportshirt en een gesigneerde bidon van niemand minder dan Ronnie Flex.

Experiment smaakt naar meer

We hebben ondervonden dat jongeren bereid zijn een hoop te doen voor een beloning. Ze vinden het leuk om samen met hun vrienden op een feest gekke acties uit te voeren (ook als die gezond zijn voor ze!). De actie was voor Healthcoin een experiment dat naar meer smaakt. Momenteel lopen gesprekken met een aantal grote schoolgemeenschappen om leerlingen structureel te gaan belonen voor hun gezonde keuze. Zo kan je al fietsend en wandelend je gezonde broodje verdienen in de schoolkantine. Gezond verdiend.