085-303-1284 info@healthcoin.nl
Selecteer een pagina

Meer bewegen op basisschool de Veerkracht

Samen strijden voor de gezondste leerling van de klas. Kinderen van de basisschool de Veerkracht hebben met behulp van een stappenteller de afgelopen zes weken gestreden wie het meeste per dag beweegt. Op 28 oktober was de prijsuitreiking, de winnende klas hadden maar liefst  6.306.551  stappen gelopen.

De Gemeente Amsterdam werkt samen met Healthcoin mee aan dit project om bewegen bij kinderen te stimuleren. “Bij iedere 10.000 stappen krijgen de leerlingen zogenoemde Healthcoin. Met deze Healtcoins kunnen de kinderen verschillende producten kopen, zoals een voetbal of frisbee” Aldus Lennard van der Poel, oprichter Healthcoin. “Het is interessant om te zien of kinderen meer gaan bewegen door het bijhouden van de stappen en de beloningen die je hiermee krijgt. Het lijkt een succes, kinderen zijn meer gaan bewegen en waren erg enthousiast.”

Niet alleen binnen een school is een Health battle mogelijk. Met Healthcoin kan ook worden gestreden op de werkvloer, in de buurt, stad tegen stad of binnen bijvoorbeeld een sportclub.